Acest site este confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Eşti aici

Lista firme partenere şi temele de practică pentru domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației

"Convergența pregătirii practice universitare pentru integrarea reușită a studenților pe piața muncii"

Versiune tiparSend by emailPDF version

Lista firme partenere şi temele de practică pentru domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației

Nr.crt. Denumire firmă Locația CTI
Studenți Tutori Nume tutori
Teme practică
1 SC INFORMATICA SA ORADEA 10 1
 • Karacsony Elemer-Janos
 1. Implementarea Sistemului Integrat Microsoft Dynamics NAV.
 2. Componente IT necesare: calculatoare PC performante, retea locala, software Microsoft Dynamics NAV cu licenta. (Toate acestea le putem asigura.)

2 SC DIOSOFT SRL ORADEA 8 1
 • Rus Cătălin
 1. Joc pentru android. Un joc educativ pentru copii. Acestia vor putea sa invete animalele si totodata sa se joace cu acestea. (animatii, sunet, interactivitate) Competente: cunostinte medii de programare, java, android, eclipse
 2. Marketing Application: aplicatie java desktop care va trebui sa stocheze emailurile clientilor intr-o baza de date si sa putem compune diverse mesaje urmand apoi sa selectam emailurile destinatarilor din lista existenta sau sa le adaugam manual. Toate emailurile se salveaza intr-o baza de date, atat continutul cat si adresele de email. Putem sa setam intervalul de trimitere a emailurilor in cazul in care sunt un numar mare, astfel incat sa nu facem spam. Competente: cunostinte minime de programare
 3. Karaoke Game: joc pentru android. O aplicatie educativa in care copii vor putea asculta o poveste si totodata textul sa ruleze in concordanta cu sunetul. Competente: cunostinte medii de programare, java, android, eclipse
3 SC KEYTICKET SOLUTIONS SRL ORADEA 5 1
 • Mang Ioan Alexandru
 1. Dezvoltare aplicatii mobile Microsoft Windows Phone 8: de la 0 la Store!
  • Dezvoltatorul va fi responsabil de implementarea unui proiect ce consta intr-o aplicatie mobile care va consuma servicii REST, furnizate de infrastructura de servicii KeyTickets. Folosindu-se de conexiunea de date a dispozitivelor mobile, impreuna cu modulul optional GPS, camera de fotografiat, functionalitati push-notification si Live Tiles, aplicatia dezvoltata va furniza un user-experience nemaipomenit utilizatorilor, tinand seama de abordarea Content-Before-Chrome propusa de Microsoft. Nu numai ca dezvoltarea aplicatiei va fi facuta alaturi de o echipa energica de profesioniti, insa aplicatia finala va fi publicata in Microsoft Store promovata pe toate canalele de mediatizare existente.
  • Competente necesare:
   • Intelegerea conceptelor fundamentale POO
   • Usurinta in scrierea codului folosind C#
   • Intelegerea pattern-ului MVVM reprezinta un avantaj
   • Experienta dezvoltarii aplicatiilor Silverlight sau WPF si intelegerea sintaxei XAML reprezinta un avantaj
 2. De la birou pana in nori, si inapoi: dezvoltarea unui modul de monitorizare si diagnosticare a dispozitivelor automatizate, folosind infrastructura cloud-computing Windows Azure
  • Dezvoltatorul va fi responsabil de implementarea unui mecanism notificare a rezultatului unei telemetrii, in vederea anuntarii rezultatului diagnosticarii unei stari de avarie folosind un set de senzori de stare furnizati de dispozitive automatizate. Concret, un dispozitiv automat, constituit dintr-o suita de multe echipamente este continuu diagnosticat de un set de minim 25 senzori. Datele furnizate de acesti sensozi sunt transmite in flux catre un modul de diagnosticare, astfel incat modulul de diagnosticare poate interpreta minim 250.000 de mesaje pe secunda. In urma parcurgerii unui mecanism complex de determinare a starii, modulul de diagnosticare este obligat sa anunte un inginer de sistem daca unul dintre dispozitivele automatizate este avariat si nu se poate repara singur. Este responsabilitatea dezvoltatorului sa creeze o aplicatie de tip serviciu prin care sa notifice persoanele responsabile de respectivele dispozitive starea in care acestea se afla. Modelul de notificare vor fi prin push-notification (model 1:1 si model broadcast), e-mail (catre individ sau catre o lista de distributie) si SMS.
  • Competente necesare:
   • Intelegerea conceptelor fundamentale POO
   • Usurinta in scrierea codului folosind C#
   • Intelegerea conceptului de cloud-computing
   • Experienta dezvoltarii aplicatiilor dedicate infrastructurii cloud-computing reprezinta un avantaj
4 SC NEOBYTE SOLUTIONS SRL ORADEA 1 1
 • Georgiu Alina Mariana
 1. Realizarea unui site compatibil pentru dispozitivele mobile (telefoane, tablete) implementand tehnici de responsive design. Tehnologii necesare: HTML5, CSS3, PHP, Wordpress
5 SC MOBIVERSAL SRL ORADEA 6 1
 • Coman Ovidiu Gabriel
 1. Sa se realizeze o aplicatie nativa iOS (Objective C) sau Android (JAVA) in care sa foloseasca harta si care sa afiseze locatia curenta. In plus sa existe un buton care sa afiseze detalii despre coordonatele longitudine si latitudine, precum si o geocodare a lor in adresa locatiei curente. (strada, locatitate, judet, tara).
 2. Sa se realizeze o aplicatie nativa iOS (Objective C) sau Android (JAVA) care sa masoare distanta parcursa de o persoana dupa apasarea butonului de start. Aplicatia trebuie sa calculeze distanta atat in background cat si in foreground, si la anumite intervale de timp sa afiseze alerte de incurajare utilizatorului.
 3. Sa se realizeze o aplicatie nativa iOS (Objective C) sau Android (JAVA) similara cu un boloboc, aplicatia o sa foloseasca accelerometru nativ al telefonului. Partea de desgin si user interface ramane la latitudinea developerului cum sa arate.
 4. Sa se relizeze o aplicatie nativa iOS (Objective C) sau Android (JAVA) similara cu Stopwatch. Acesta aplicatie sa aiba un buton de start si stop si un timer. Aplicatia o sa salveze intervalele de timp in urma folosiri butoanelor de stop si start. Aceste intervale o sa ramana salvate intr-o lista pe pagina principala a aplicatiei.
6 SC CG&GC HITECH SOLUTIONS SRL ORADEA 5 1
 • Floruţa Paul Cristian
 1. Presales Consultant (Network & Server Solutions Architect) Training specializat de produs si solutii – networking & servers Design de solutii de retelistica si servere pentru proiectele in derulare ale CG&GC Competente – cunostinte avansate de retelistica, Cisco CCNA sau in curs de certificare reprezinta un avantaj.
 2. Sales Consultant Training specializat de produs si vanzari Participarea activa la toate etapele unei vanzari impreuna cu un reprezentant de vanzari al CG&GC – contactare client, intalnire la client, identificare nevoi, ofertare, negociere, contractare, derulare contract, activitati post-vanzare Competente – cunostinte medii IT Hardware, calitati care il recomanda pentru vanzari – sociabil, bun comunicator, perseverent, ambitios.
 3. Inginer Service Constare, depanare echipamente IT – imprimante, multifunctionale, copiatoare, desktop-uri, notebook-uri Compentente – cunostinte medii IT Hardware
7 SC CYLEX TEHNOLOGIA INFORMATIEI SRL ORADEA 20 2
 • Balla Iosif-Gyozo
 • Buda Vlad-Adrian
 1. Dezvoltarea unei aplicatii web pe platforma Drupal 7 (portal de tip Q&A). Proiectul presupune o initiere in programare in limbajul PHP, folosirea sistemului de management al continutului Drupal, dezvoltare de module. Tehnologii si unelte folosite: Drupal 7, MySQL, MongoDB (baza de data NoSQL), Solr (server de indexare documente), GIT (sistem de versionare distribuit), Redmine (issue tracking). Un avantaj constituie cunostinte de baza PHP.
 2. Procesări de date în MySQL.. Studentii vor fi initiati în crearea, testarea si optimizarea scripturilor SQL prin care se doreste transformarea seturilor mari de date. Temele principale:
  • utilizare MySQL
  • optimizare scripturi prin indecsi
  • folosirea expresiilor regulate
  • import-export date
8 SC ADVANCED DATA SERVICES SRL ORADEA 5 1
 • Ghiţă Nicolae Cosmin
 1. "Real-time Webchat Application" using Wicket Framework, GlassFish Server, and PostgreSQL Database.. Engineer websites easly using Java and the Wicket tool. Most web developers have knowledge of at least one framework for creating dynamic websites (e.g. Drupal, Wordpress). So why is Wicket different? Firstly, it's Java. Half of the code is Java, with all its API facilities, plus the Wicket API which translates into the HTML. All standard web page customization is kept here (e.g. CSS, JavaScript etc.). Furthermore, it gives you the opportunity to learn how to work with GlassFish Server (which is a JavaEE implementation, and supports features as JavaBeans, JavaServerFaces, JavaMessageService, servlets etc.), deploy an application to it and maintain it. Students will develop a real-time webchat application (browser IRC). This will teach the programmer the basics of a different approach in web development. If you are bored of the standard LAMP Architecture (Linux, Apache, MySQL, PHP), then this is the theme for you. We also have the possibility to extend this project to use RESTful Web Services (e.g. JAX-RS web service) and an Object-Relational Database Management System (e.g. PostgreSQL); this implies that the programmer will learn JavaEE notions, which are required at almost every Java job interview, all over the world.
 2. "Floor Plan Editor" using Java Graphical Editing Framework (Model-View-Controller Architecture). Floor plans are used in property management, building constructions, even interior home design. The editor will be an Eclipse RCP Application (Rich Client Platform using Java). Features will include: placing/moving/deleting components on canvas, custom drawing on canvas, inserting text boxes, importing images, tooltips, exporting to PDF, printing etc. The possibilities are infinite. This project will be used as a plugin in an enterprise integrated real-estate management system (iREMS - more details below). Actual clients will make use of this plugin developed by students. Students will learn how to implement Model-View-Controller. The MVC Architecture is the most used technique to develop extensible enterprise applications which have a rich GUI. Other technologies used here include Eclipse RCP (highly customizable GUI windows with many components) and SWT (Standard Widget Toolkit - a Java library with very many extensible and customizable UI widgets).
9 SC NEXIA CONSULTING SRL ORADEA 2 1
 • Ciobanu Daniel
 1. Realizarea unei retele wireless. Proiectarea retelei. Alegerea punctelor optime de transmisie si retransmisie in urma unui site survey. Alegerea canalelor de comunicatie, distributia punctelor de access in functie de densitatea utilizatorilor, alegerea echipamentelor si implementarea retelei. Testarea si verificarea solutiei finale.
 2. Supraveghere video ip. Proiectarea unei retele de supraveghere video ip, stabilirea obiectivelor de supravegheat, numarul camereor si tipul lor (PTZ, directionata), realizarea adresarii camerelor ip, astfel incat sa se asigure integrarea retelei video intr-o retea de date existenta. Configurare camere ip, server video si implementarea solutiei video, verificarea si testarea solutiei, realizare PAT pentru diversele servicii de monitorizare de la distant.
 3. Sistem de control access. Proiecarea unui sistem de control access. Stabilirea numarului intrarilor si iesirilor restrictionate, alegerea tipului de echipamente folosite (in retea sau individuale), stabilirea gradului de securitate -> sistem biometric sau cu card de access (tag) combinat eventual cu cod PIN. Implemetarea sistemului de control access. Crearea bazei de date cu indivizii supusi sistemului de control access individual sau centralizat pe un server de control access (se va tine cont si daca este nevoie ca sistemul de control access sa serveasca si pontajul indivizilor). Verificarea si testarea sistemului de control access.
10 SC QUBIZ SRL ORADEA 4 1
 • Simona Luncan
 1. Crearea unei aplicații web folosind .Net. O aplicatie web care foloseste .Net si Entity Framework.
  • Tehnologii si unelte folosite:
   • Visual studio 2010
   • Entity Framework
   • SQL 2008
  • Cerințe:
   • Cunostinte de baza in folosirea Microsoft .Net;
   • Cunostinte de OOP;
   • Fluenta in limba engleza (scris si vorbit);
   • Pasiune pentru programare si dezvoltare personala;
 2. Baze de date aplicate. Introducere în metodologia de proiectare a bazelor de date relationale: baze de date relationale, integrarea si depozitarea datelor din surse diferite, analiză şi raportare
  • Tehnologii si unelte folosite:
   • MSSQL;
   • Business intelligence development studio (BIDS);
  • Cerințe:
   • Cunostinte de creare si intretinere a BD in MSSQL 2005/2008;
   • Experienta in administrarea bazelor de date;
   • Fluenta in limba engleza (scris si vorbit);
TOTAL 71 11  

 

Română
Attachment: